Toni Hopponen

Flocklerin toimitusjohtaja

Toni auttaa yrityksiä tekemään tuloksekkaampaa sisältö- ja sosiaalisen median markkinointia ja vetää Flocklerin liiketoimintaa Lontoosta käsin. Flocklerin asiakkaita ovat Expedian ja Penguin Booksin kaltaiset jätit, mutta myös ihan tuiki tavalliset pk-yritykset. Tonin voit haastaa keskusteluun median tulevaisuudesta ja yleisön osallistamisesta sisällöntuotannon eri vaiheissa – yrityksen neukkarissa tuotetut sisällöt harvoin koskettavat tai lentävät somessa kovin kauas ilman että asiakkaasi on keskiössä.

Johanna Janhonen

Yhteisömanagerien yhteisömageri ja CMADFI:n pääjärjestäjä

Someasiantuntija Johanna Janhonen on toiminut yhteisömanagerina eri yhteisöissä vuodesta 2002 lähtien. Hän halusi pitkään luoda Suomen yhteisömanagereiden verkoston ja kun hän kuuli Amerikasta alkunsa saaneesta CMAD-tapahtumasta, hän päätti tuoda sen Suomeen. Ensimmäistä kertaa CMADFI:a vietettiin tammikuussa 2012 Tampereen teknillisellä yliopistolla, jossa Johanna oli tutkimassa B2B-yritysten innovointia somessa asiakasrajapinnassa. Nykyään hän järjestää CMADFI-tapahtumaa Piilotettu aarre -yrityksensä kautta. Se tarjoaa mm. somesparrausta ja erilaisia somekoulutuksia sekä sisällöntuotantoa: liveraportointia tapahtumista ja Wikipedia-artikkelien päivityksiä. Johanna kirjoittaa somekolumneja Suur-Jyväskylän Lehteen ja kuuluu Wikimedia Suomi ry:n hallitukseen.

Jari Jussila

TkT, tutkijatohtori

Jari Jussila tutkii ja opettaa tietojohtamista ja data-analytiikkaa Tampereen teknillisellä yliopistolla. Hänen tutkimuksen kohteena on erityisesti sosiaalisen massadatan analytiikka, mm. tunnetilojen tunnistaminen ja sävyanalyysi sosiaalisen median aineistoista sekä fyysiseen ja psyykkiseen hyvinvointiin liittyvien mittausten analytiikka. Jari toimii myös tietohallintojohtajana Moodmetricissä ja tuottajana Sometutkijalle.fi blogissa, jonka tavoitteena on edistää tutkijoiden tiedeviestintää sosiaalisen median keinoin. Jari on yksi CMADFI-tapahtuman perustajista ja vuoden 2017 tapahtumassa mukana edustamassa myös DigiSyke-hanketta, joka tarjoaa teollisuusyrityksille malleja ja käytäntöjä digitaalisten toimintatapojen hyödyntämiseen liiketoiminnassa.

Anni Knutin

Futurice, HR- ja viestintäasiantuntija

Anni rakentaa Futuricen palkittua yrityskulttuuria ja viestintää yhdessä työkavereidensa kanssa. Viimeisen kuuden vuoden aikana hän on rekrytoinut, valmentanut ja innostanut ihmisiä kannustavaan ja välittävään työyhteisöön. Tänä aikana Futurice on kasvanut alle sadan hengen suomalaisesta yrityksestä 350 hengen kansainväliseksi organisaatioksi, jossa viestintä on avointa ja kaikkien vastuulla.

Kyösti Koskela

Tampereen yliopisto, markkinointikoordinaattori

Kyösti on pitkän linjan yliopistomies. Kokemusta on takana jo yli 20 vuotta työtehtävien vaihtuessa säännöllisen epäsäännöllisesti. Päivittäisviestinnän ja markkinointiviestinnän lisänä syntyvät erilaiset tapahtumat sekä työ- että harrastusmaailmassa. Tänä vuonna tulee 11 vuotta täyteen Tampere Kuplii -sarjakuvafestivaalin ja Sarjakuva-Finlandia-tunnustuspalkinnon parissa.

Jarkko Kurvinen

Plutoni Oy:n toimitusjohtaja

Jarkko Kurvinen kannustaa yrityksiä rakentamaan kilpailuetua mielipidejohtajuudella ja tekemään markkinoinnista aidosti palvelua. Jarkon intohimona on nostaa yritysten markkinointi uudelle tasolle sekä auttaa yrityksiä ja asiantuntijoita muuntamaan myyntinsä ja markkinointinsa asiakaskeskeiseksi. Markkinointitoimisto Plutoni Oy:n perustajana Jarkko tunnetaan myös kouluttajana ja tietokirjailijana, hän on kirjoittanut kollegoidensa kanssa kirjat Blogimarkkinointi (2011, Kultasulka-palkinto), Mielipidejohtaja (2014) sekä B2B-markkinoinnin ja -myynnin pelikirja, joka julkaistiin elokuussa 2016.

Ilse Manner

Työelämän kehittäjä ja bisnesterapeutti

Ilse on tulevaisuuteen vahvasti suuntautunut työelämän kehittäjä, jonka erityisenä mielenkiinnon kohteena ja intohimolajina on yhteistyön kehittäminen. Ilse on toiminut johtotehtävissä yli 12 vuotta, joten hän on aika hyvin selvillä siitä, mikä toimii ja kannattaa käytännön ja arjen tasolla, ja mikä taas ei. Ilsen osaamisen kovan ytimen muodostavat ratkaisukeskeisen valmentamisen, fasili-toinnin ja osallistamisen menetelmien hallinta. Edellä mainitut toimivat välineinä, kun tämä tulevaisuuteen vahvasti suuntautunut osaaja toteuttaa arjessa visiotaan ihmisten hyvinvoinnin ja tuloksellisuuden yhdistämisestä: kukoistamisesta.

Anssi Männistö

YTT, yliopistonlehtori

Anssi Männistö opettaa ja tutkii visuaalista journalismia Tampereen yliopiston Viestintätieteiden tiedekunnassa. Hänen tutkimusaiheensa koskevat mm. kuvajournalismin historiaa, uusia kuvateknologioita ja niiden käyttöä sekä mediaetiikkaa.

 

Vuodesta 2005 saakka hän on ollut myös COMET-tutkimuskeskuksen (ja sen edeltäjän) täydennyskoulutuksen kursseilla kouluttajana eri puolilla Suomea. Noilla kursseilla hän on opettanut toimittajille mm. luovaa lehtikuvaamista, digikuvaamisen perusteita ja ideointia. Lukioiden ja yläkoulun opettajille aiheena on ollut ennen kaikkea media-analyysi, -historia ja -etiikka.

 

www.uta.fi/cmt/yhteystiedot/henkilokunta/anssimannisto/index.html

Reetta Mikkola

Viestintäkonsultti, Medita Communication

Reetta tekee töitä viestintätoimisto Meditassa yritysten viestinnän ja markkinoinnin oikeana kätenä. Viestintäkonsultin arki on suunnittelua, toteuttamista, kouluttamista sekä tukea esimerkiksi somessa, mediasuhteissa, verkkoviestinnässä ja kriisitilanteissa. Näppituntuma yritysten arjen ja erityistilanteiden viestintähaasteisiin ja -ratkaisuihin on laaja ja konkreettinen. Aiemmin urallaan Reetta on toiminut journalistina, mm. toimittajan ja tuottajan rooleissa. Tästä sisällöntuotannon ja median ymmärtämisen korkeakoulusta on ollut paljon iloa viestijän uralla.

Elli Murtonen

AD Yle Lapset ja nuoret, Pikku Kakkosen some-tiimi ja juhlavuoden koordinaattori

AD:na Elli Murtonen kehittää ja valvoo Pikku Kakkosen ilmettä. Pikku Kakkosen some-tiimissä hän vastaa sisältöjen visuaalisuudesta ja tuottaa Instagramin ja Pinterestin sisällöt. Vuonna 2017 Elli Murtonen toimi myös Pikku Kakkosen juhlavuoden koordinaattorina.

Senni Niemi

Social Media Specialist & Team Leader, Meltwater

Senni Niemi auttaa asiakkaitaan tehokkaassa sosiaalisen median hallinnassa sekä on viime aikana erikoistunut nimenomaan someasiakaspalvelun kehittämiseen. Hän pyrkii tarjoamaan asiakkailleen 360-näkymän sosiaaliseen mediaan siten, että toimijalla on aina ajantasainen tieto toimialan muutoksista, kilpailijatilanteesta sekä asiakkaiden mieltymyksistä. Sennillä on pitkä kokemus sosiaalisen median hyödyntämisestä asiakaspalvelukanavana sekä myynnin välineenä. Hän vinkkaa, että toimijat tulevat erottumaan entistä vahvemmin heidän proaktiivisen tekemisensä perusteella sosiaalisessa mediassa ja pelkkä omille kanaville tulleisiin viesteihin vastaaminen ei enää riitä. Brändit voivat erottautua toisistaan laadukkaalla kuluttajadialogilla, jolla osallistetaan asiakasta. Senni toimii Meltwaterilla some-asiantuntijana ja vastaa yrityksen isoimmista sosiaalisen median asiakkuuksista.

Tuulia Nieminen

Keski-Suomen liiton viestintäpäällikkö

Tuulia työskentelee Keski-Suomen liiton viestintäpäällikkönä. Tuulia kuuluu myös viestintätoimisto Kumu Communicationsin perustajien ydintiimiin ja toimi aiemmin sen ensimmäisenä hallituksen puheenjohtajana ja päästrategina. Tätä ennen Tuulia on työskennellyt erilaisten asiantuntijaorganisaatioiden viestinnän parissa.

Tuulia on aiemmin kirjoittanut livestriimauksesta Auli Tuomen kanssa Kumun blogissa: https://kumucommunications.fi/yritysblogi-vs-livestriimi/

Petra Palola

mediatoimittaja, Yle

Petra on työskennellyt 15 vuotta Ylellä erilaisissa tehtävissä. Vuodesta 2014 Petra on hoitanut Tampereella tehtävien lastenohjelmien nettiin liittyviä tehtäviä. Tällä hetkellä Petra työskentelee mm. Pikku Kakkosen sosiaalisen median, lastenohjelmien ohjelma- ja tapahtumamarkkinoinnin ja Areena-julkaisujen parissa. Petra on mukana myös marraskuussa julkaistun Pikku Kakkosen sovelluksen kehitysryhmässä.

Jarmo Puskala

Iron Sky -elokuvan yhteisöpäällikkö

Jarmo on toiminut Iron Sky -elokuvan yhteisöpäällikkönä vuodesta 2006, luotsaten aktiivista ja osallistuvaa nettiyhteistöä joka auttoi viemään elokuvan tamperelaisesta kerrostalosaunasta 35 maan valkokankaille.

Hänen kokemuksensa yhteisöllisestä sisällöntuotannosta ulottuu 90-luvun viimeisiin vuosiin ja Star Wreck -elokuvaprojektiin, jossa kolmisen sataa vapaaehtoista osallistui maailman ensimmäisen nettilevitykseen tuotetun pitkän näytelmäelokuvan tekemiseen. Näitä oppeja on käytetty mm. kansainvälisesti palkitun (World Summit Award 2009) yhteisöllisen sisällöntuotannon alustan Wreckamovien suunnittelussa, sekä Iron Sky The Coming Race -elokuvan joukkoistuksessa.

Linda Saukko-Rauta

Livekuvittaja, yrittäjä

Linda on iPad-livekuvittaja, joka tiivistyspiirtelee seminaarisisältöjä ja strategioita kuviksi ja piirrosvideoiksi. Linda piirtelee yrityksensä Redanredan Oy:n nimissä joko kotoa Jyväskylästä käsin villahousuissa sohvannurkassa tai erilaisissa tapahtumissa liehuen ja Apple-kynää heilutellen. Lindalla on hilpeä salaisuus: hän oli entisessä elämässään ruotsinopettaja. Ruotsinopettajuus puolestaan aiheutti vimman piirrellä angstisia sarjakuvia arjesta ja elämästä sarjakuvablogiin. Ja siitäpä koko homma sitten lähti maata kiertävälle radalle - sosiaalisen median ansiosta. Tack och hej.

Auli Tuomi

Asiakkuuspäällikkö, Kumu Communications

Auli Tuomi on viestintätoimisto Kumu Communicationsin perustajajäseniä ja hallituksen puheenjohtaja. Kumussa ideoidaan markkinointiviestintää hyvällä eetoksella ja sopivalla paatoksella niin yrityksille, yhdistyksille kuin julkiselle sektorille. Livestriimauksen matkaan Kumu tempautui heti olemassaolonsa alkuvaiheessa, ja tutkimukset kiehtovan suoran somelähetyksen parissa ovat sen jälkeen jatkuneet.

Katriina Valkeapää

Markkinointipäällikkö, Roihu 2016

Katriina toimi vapaaehtoisesti 1,5 vuoden ajan markkinointipäällikkönä Suomen toiseksi suurimmalle tapahtumalle, Roihu 2016:lle. Johtamalla Suomen suurinta ja nuorinta sometiimiä saatiin luotua yli 30 000 hengen someyhteisö ja innostettua 17 000 partiolaista ja partioon tutustujaa yhdeksäksi päiväksi Evolle rakennettuun metsäkaupunkiin. Palautteella johtaminen, rohkeus ja intohimoinen tekeminen korostuvat Katriinan toiminnassa.

 

Katriinalla on myös kokemusta teknologian b-to-b markkinoinnista ja tällä hetkellä hän vastaa biometsäteollisuuden ammattilaisten verkoston, Paperi-insinöörit ry:n, viestinnän ja markkinoinnin strategisesta uudistamisesta ja toteuttamisesta.

Vilma Vuori

TkT, tietojohtamisen tutkija

Vilma Vuori toimii tutkijatohtorina Tietojohtamisen tutkimuskeskus NOVIssa Tampereen teknillisellä yliopistolla. Hänen tutkimuksensa käsittelee tiedon jakamista, liiketoimintatiedon hallintaa, arvonluontia verkostoissa ja sosiaalista mediaa näissä konteksteissa. Parhaillaan työn alla olevia tutkimuskohteita ovat sävyanalyysit ja tunnetilojen tunnistaminen some-datasta sekä erilaisten fyysiseen ja psyykkiseen hyvinvointiin liittyvien mittauslaitteiden ja -ohjelmistojen testaaminen. Vilma on ollut käsityöbloggaaja vuodesta 2006 ja osallistuu aktiivisesti käsityöyhteisöjen toimintaan netissä fasilitoiden myös livetapaamisia ja hyväntekeväisyysprojekteja.